Hockeyfeestje in het Hockey House

Hockey HouseNa de Nederlandse vrouwen hebben ook de mannen als winnaar van hun poule de halve finale bereikt. Nog meer reden voor een feestje. Waar is het feestje? Hier is het feestje!
Na de wedstrijden begint op Hockey Park en Hockey Plaza rondom het stadion de derde helft. In het Hockey House, ontvangt gastvrouw Amber de gasten en is er elke avond een andere coverband die bekende hits speelt, waarna een dj de avond afsluit.
De muziek wordt geregeld door Bruno Niedenzu, die vroeger nog samen met KNHB-directeur Johan Wakkie bij Schaerwijde hockeyde. Niedenzu was ook al verantwoordelijk voor de muziek bij het WK in Utrecht in 1998. Op de clubs is hij een oude bekende. Wil je een leuk feestje in het clubhuis, dan moet je bij Niedenzu zijn. Ook de catering is in weer in vertrouwde handen. Net zoals in Utrecht verzorgt La Place (de aan Vroom & Dreesman gelieerde restaurantketen) hier in Den Haag de inwendige mens. Het gevolg van een toevallige ontmoeting tussen V&D-bestuurder Eugène Randag en Johan Wakkie bij de skilift tijdens hun wintersportvakantie.

Morgen spelen de Nederlandse vrouwen hun halve finale tegen Argentinië. Dat wordt spannend. Na afloop is er een feestje in het Hockey House. Amber heet jullie allemaal weer van harte welkom.

Ballenkinderen

SvenDit is Sven. Hij is een van de vele ballenkinderen, die tijdens het WK actief zijn. De ballenkinderen, zoals de ballenjongens en – meisjes bij hockey worden genoemd, worden al sinds jaar en dag gerekruteerd door Jeanneke van ‘t Hek. Inderdaad, telg uit de bekende hockeyfamilie. Ooit speelde Jeanneke zelf in het Nederlands team, net als drie van haar dochters. Broer Tom was vermaard international en hockeycoach, broer Frank en neef Jonas hockeyscheidsrechter, neef en oud-international Rogier hoofdredacteur van het blad hockey.nl. Alleen broertje Youp bakte er niks van op het hockeyveld.

Ballenkinderen kunnen het ver schoppen in de hockeywereld. Jaap Stockmann was bij het WK van 1998 in Utrecht ook ballenkind. Dit WK verdedigt hij het doel van Nederland, waar hij al enige jaren tot de absolute uitblinkers behoort. Sven volgt de hockeytalentenopleiding op het Segbroek College en is een veel scorende rechtsbuiten bij de C1 van HDS in Den Haag. De club krijgt na het WK het kunstgrasveld waarop tijdens het toernooi wordt gespeeld. Na de zomervakantie speelt Sven dus al op echt WK-gras. Kan hij alvast wennen voor het WK van 2022.

 

 

 

De Batavieren

BatavierenGisteren was ik uitgenodigd voor een bijeenkomst van De Batavieren in het WK-stadion. De Batavieren zijn een select gezelschap van (ex)internationals en spelers die een belangrijke bijdrage aan het hockey hebben geleverd. Bijna alle bekende hockeyers zijn lid. Hun missie: de ware hockeygeest verspreiden. Binnen het hockey vertegenwoordigen de Batavieren een invloedrijke stroming. Oud-tophockeyer en NOC*NSF voorzitter André Bolhuis zegt in mijn boek dat hij bij de Batavieren heeft leren besturen.

Met statistiekbureau Infostrada deden de Batavieren een onderzoek naar de kanshebbers op de wereldtitel. Uitkomst: Duitsland wint het WK. In de zaal hing een uitgelaten sfeer van groep opgeschoten jongens die op schoolreisje waren. Batavier Ron Steens spijbelde. Hij was wel op het WK-terrein, maar struinde liever met zijn vriendje Willem van Hanegem over het WK Plaza.