Omroep West op het Haags Hockeyplein

TiesVandaag was ik te gast bij het radioprogramma Debby en haar mannen van Omroep West. De omroep verzorgt dagelijkse uitzendingen vanuit een glazen radiostudio pal voor de ingang van de Tweede Kamer aan het Plein, dat deze weken is omgedoopt tot Haags Hockeyplein.
Omdat het zo warm was en er geen ramen open konden, waren presentatrice Debby Rouken en mede-presentator Sjaak Bral buiten in het zonnetje gaan zitten.
Afgelopen vrijdagmiddag namen wethouder van sport Karsten Klein en Hockeyplein-burgemeester Ties Kruize het plein, dat gratis toegankelijk is, in gebruik. Jeugdspelers van verenigingen uit Den Haag en omstreken deden mee aan een spectaculaire flahsmob. Dagelijks worden er op een kunstgrasveldje clinics gehouden en partijtjes gespeeld. Op een groot scherm zijn alle wedstrijden in het WK-stadion live te volgen.

‘Ik heb je boek al gekregen,’ riep Ties Kruize enthousiast. Omroep West-redacteur Karen van der Kruit, die al weken bezig is met de radio- en tv-programma’s die Omroep West rond het WK-hockey uitzendt, had het al uit. Binnen de omroep is mijn boek gebombardeerd tot hockeybijbel. Iedereen die bij ‘de hockeyzender van Nederland’ werkt, moet mijn boek van Karen lezen. Want als je het uit hebt, ben je ook als niet kenner, in één keer helemaal bij. Dat heb je goed gezien, Karen!