Hockeymania

hoofdkantoor rabobankMet de Nederlandse mannen en de Nederlandse vrouwen in de halve finale, begint de hockeymania te groeien. In Den Haag, waar het WK wordt gespeeld, is die al goed losgebroken. Tijdens koopavond, afgelopen donderdag, hadden winkels, cafés en hotels hun televisie afgestemd op Omroep West, de regionale zender die alle wedstrijden live uitzendt en die inmiddels via de website door kijkers in heel Nederland wordt bekeken. Zelfs in snackbar De Vrijheid stond hockey op. Op de radio zendt Omroep West uit vanaf het Haags Hockeyplein. In de tram en op straat gaat het gesprek over het WK.
Ook elders is het WK hockey aanwezig. Op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht torenen internationals Robbert Kemperman (Kempie) en Sander de Wijn (Sannie) al een paar weken boven de Domstad uit. Het hoofdkantoor van de Rabobank is al jaren het decor van het Nationaal Hockeycongres, de plek waar de bond en alle hockeyclubs eenmaal per jaar bijeenkomen om te werken aan het vervolmaken van de hockeywereld. Het WK in Utrecht was in 1998 de plek waar de hockeysport zich presenteerde aan niet-hockeyend Nederland. Daarna begon de sport enorm te groeien. In mijn boek beschrijf ik welke plannen de clubs en bond sindsdien hebben bedacht én uitgevoerd. Laat jezelf in al je glorie zien aan de buitenwereld, was veertien jaar geleden het devies. Op dit WK flikken ze het hem weer.